Bananowo-porzeczkowa

Napisane przez  Eteriana
Oceń ten artykuł
(19 głosów)
Bananowo-porzeczkowa 3.8 out of 5 based on 19 votes.
Składniki nalewki:

1 kg bananów

1 kg czarnych porzeczek

1 kg cukru

1 szklanka mleka

1 litr spirytusu

1,5 litra wódki

Sposób przygotowania:

1) Spirytus oraz wódkę wlewamy do dużego garnka.

2) W blenderze miksujemy banany i dodajemy do garnka. To samo robimy z porzeczkami.

3) Delikatnie podgrzewamy na małym ogniu wsypując stopniowo cukier i mieszając aż do jego rozpuszczenia (Nie wolno dopuścić do przegrzania wywaru).

4) Zawartość zlewamy do dużego słoika. Dodajemy do tego szklankę mleka i mieszamy.

5) Zakręcony słoik zostawiamy w ciemnym miejscu na co najmniej miesiąc, co jakiś czas potrząsając.

6) Po miesiącu odsączyć i wylać do butelek lub karafek.

7) Na zdrowie!

Copyright © 2010-2013. Wszystkie prawa zastrzeżone.