Brzoskwiniowa II

Napisane przez  Michał K.
Oceń ten artykuł
(12 głosów)
Brzoskwiniowa II 2.6 out of 5 based on 12 votes.
Składniki nalewki:

1,5 kg brzoskwiń

0,5 litra wódki

0,5 kg cukru

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie dokładnie umyć, wyjąć pestki i pokroić na około 16 części.

Wrzucić do słoja o pojemności minimum 2 litry, zasypując kolejne warstwy cukrem. Całość zalać wódką.

Słój przykryć lecz niezbyt szczelnie. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce.

Po trzech miesiącach nalewkę zlać do butelek.

Nalewka nie musi dojrzewać - gotowa jest do degustowania.

    Owoce możemy wykorzystać jako dodatek do deserów.
    Brzoskwinie muszą być bardzo dojrzałe i soczyste.

Copyright © 2010-2013. Wszystkie prawa zastrzeżone.